Wat kost een fotoshoot?

Regelmatig krijg ik de vraag wat een fotoshoot kost, daarom post ik een berichtje om antwoord en uitleg op deze vraag te geven. De vraag is echter lastig te beantwoorden. De éne shoot is de andere niet en daarom is het moeilijk om een direct antwoord te kunnen geven. Veel collega-fotografen hanteren standaard prijzen, ThePictureCreator.nl doet dat juist niet.

Het éne idee kost een shoottijd van 4 uur en 3 uur bewerken, de andere shoot is binnen een uur gemaakt en kost 8 uur bewerkingstijd. Een heel verschil qua prijs. Voor de ene shoot is het nodig om de hulp van een visagiste in te schakelen, voor de andere shoot kan het model zelf haar make-up verzorgen.

Wat ook zeker van invloed is op de prijs van de shoot, is de portfolio-waardigheid. Het éne idee is een echte aanvulling op mijn portfolio (wat de prijs drukt) dan het andere idee waarmee mijn portfolio al rijkelijk gevuld is.

Vaak krijg ik ook de vraag of ik op tfp-basis (time for print) fotografeer. Over het algemeen werk ik zeer weinig op tfp, maar een fantastische fotoshoot ga ik natuurlijk niet uit de weg. Denk je dat jij een aanvulling bent op mijn portfolio en heb je een waanzinnig idee, dan wil ik graag met jou in contact komen en brainstormen over een eventuele shoot. Belangrijk om te vermelden is natuurlijk je naam, e-mailadres, woonplaats en je idee. Graag zie ik ook wat foto’s uit eerdere fotoshoots. Om die te sturen kun je deze link gebruiken.

Mocht je nog meer informatie willen over een fotoshoot of wat willen vragen, kun je me hier een mailtje sturen.

Geplaatst door Michael op 13 Mei 2014 – Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *