De fotograaf van ThePictureCreator

Michael (geboren in Rotterdam, 1980) is sinds 2010 officieel de fotograaf, vormgever, directeur, hoofd automatisering en uitgever van ThePictureCreator.nl. De jaren ervoor werden de werkzaamheden voornamelijk op hobby-niveau uitgevoerd, maar hij was van mening dat dat niet langer kon en ThePictureCreator.nl was geboren.

Na een aantal kleine baantjes zoals vakkenvuller en krantenjongen werd de opleiding grafisch vormgeven aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam in 2004 succesvol afgerondt. Tijdens deze opleiding kwam het fotograferen al ruim aan bod en na deze opleiding kwam hij te werken op een reclamebureau in Brielle waar voor veel uitlopende projecten gefotografeerd werd. Elf jaar later werd de overstap gemaakt naar eenzelfde bureau in Schiedam en in de vrije tijd werden zeer regelmatig fotografische werkzaamheden uitgevoerd. Voorkeur ging uit naar modelshoots, maar ook andere fotoshoots zoals portfolioshoots, productfotografie, bedrijfsreportages, natuurfotografie, alles eigenlijk.

Voor diverse bedrijven zijn er een prachtige bedrijfsreportages gemaakt, voor een groot aantal modellen is er een portfolio geschoten en de beelden van ThePictureCreator zijn diverse malen gebruikt ter ondersteuning van reclamecampagnes. Ook worden regelmatig de beelden ingezet voor grafische producties zoals bijvoorbeeld brochures, folders, flyers, ringbanden, kalenders enzovoorts. En natuurlijk hangen de foto’s ook veelvuldig bij mensen aan de muur, ingelijst of afgedrukt op canvas, aluminium of zelfs hout.

Sinds de allereerste ‘echte’ fotoshoot in 2005 hebben er zo’n 1.000 fotoshoots gemaakt en op deze website kunt u een deel van het werk zien. Ben je overtuigd en wil je zelf ook samenwerken met ThePictureCreator voor een fotoserie, twijfel dan geen moment en stuur me hier een e-mail. Ook als je overweegt de hulp van ThePictureCreator in te schakelen voor een fotoshoot, je een portfolio op wilt bouwen als model, iemand wil verrassen met een serie mooie foto’s van jezelf, stuur me een mailtje en we gaan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.